Военно окръжна прокуратура разследва злополуката в авиобаза Крумово

Във връзка с инцидента с военния хеликоптер, Пловдивска военно-окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство  при условията на неотложност. Местопроизшествието е посетено незабавно от трима прокурори от Военно окръжна прокуратура – Пловдив, които са започнали разследване, бил е извършен първоначалния оглед и свързаните с него действия. Днес престоят още огледи от разследващи и експерти,  разпити на свидетели и събиране на писмени доказателства.  

Причината за инцидента не е установена до момента, като най-вероятна такава за авиозлополуката е от техническо естество. Няма данни за човешка грешка. Разследването се провежда интензивно, след събиране на необходимия обем доказателствен материал, ще бъдат назначени съответните технически експертизи, информират от пресцентъра на прокуратурата.  

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Tе бяха спасители! Те спясяваха хора в бедствие! Те гасяха пожари над непристъпни горски и планински урви и пропасти! И работеха с машината си винаги в екстремни технически и полетни условия! Техни колеги, преди няколко години загинаха над Пирин, заедно с наши колеги - пожарникари! Ние, живите, Днес, трябва да коленичим пред капитаните Пантелеев и Неделчев, макар и в мислите си за тях! Защото пилотите в България винаги са работили за Чест и България!
    Кой е виновен ли? Питайте инженера, който е подписал, че машината е изправна! Питайте го също, кой му е наредил да подпише, както и много пъти е подписвал знаейки, че машината не е напълно изправна! 90% от загиналите български пилоти са загинали в мирно време и по "технически" причини.
Последни новини