Над 2000 се събраха в Момчилград на ифтар в Нощта Кадир


Над 2 000 мюсюлмани и християни се събраха на обща трапеза на площада в Момчилград в свещената Нощ Кадир. Основни спонсори на традиционната благотворителна вечеря преди големия мюсюлмански празник Рамазан байрям бяха бизнесменът и почетен гражданин на Момчилград и безнесмен Фуат Гювен и Сдружениeто на момчилградчани в град Бурса, Република Турция. Организацията на събитието беше осигурена от община Момчилград. 
За благотворителната вечеря в на площада в града бяха дошли много момчилградчани и жители на населените места в общината. Сред уважилите ифтара бяха Хасан Йозтюрк, председател на Сдружението на момчилградчаните в Бурса, депутатите Ерол Мехмед и Адлен Шефкет, председателят на общинския съвет на Момчилград Юмер Юсеин, председателят на общинския съвет в Джебел Сейфи Мехмедали, заместник кметът на Ардино Изет Шабан, Ердинч Хайрула, общински съветници от Момчилград и Кърджали.
Преди началото на ифтара ученици от духовното училище в Момчилград представиха програма с религиозни песни. Проповед, посветена на предстоящия Рамазан байрям, изнесе заместник районния мюфтия Насуф Насуф, а в службата се включи и бившият главен мюфтия Фикри Сали.
Кметът на община Момчилград Сухай Хасан благодари на Фуат Гювен и Сдружението на момчилградчани в Бурса за това, че големия ифтар в нощта Кадир се превръща в традиция. Градоначалникът отправи благодарности и към местния бизнес, чиито представители 26 вечери са осигурили ифтари в двете момчилградси джамии.
"Щастлив съм, че отново се събрахме и споделихме вечерята си в тази свещена нощ. Нека винаги бъдем единни и все така заедно", заяви Сунай Хасан.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини