Не съм цар в Русия, заяви Путин в Австрия

Не съм цар в Русия. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за австрийския телевизионен канал ORF.

Интервюто е публикувано на уеб сайта на Кремъл. Разговорът е голям жест към Австрия, защото руският президент отказва подобни изяви и разговаря с журналисти в много редки случаи.

- Вие бяхте президент или министър-председател на Русия през последните 18 години. Някои казват, че вие ​​сте като цар в Русия. Вярно ли е това? Това попита водещият Армин Волф.

Путин отговори, че това твърдение не е вярно.

Това, разбира се, е грешно и не съответства абсолютно на реалността, защото ние имаме демократична държава и всички ние живеем в рамките на настоящата Конституция, каза руският президент. В нашата Конституция е писано - по мое мнение, точно както в Конституцията на Австрия: за два последователни мандата, и не повече, отбеляза Путин.

Той припомни, че след това е служил на Русия като премиер.

Руският президент Владимир Путин ще направи днес работно посещение в Австрия, съобщи пресслужбата на Кремъл. Програмата включва разговори с австрийския президент Александър Ван дер Белен и федералния канцлер Себастиан Курц. Очаква се страните да обсъдят текущото състояние и перспективите пред двустранните отношения.

Австрия ще поеме ротационното председателство на ЕС от юли месец.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини