Счупена каруца, обезумял кон и масов бой между цигани и българи на булевард в София

Инцидент със счупена каруца в София е завършил с масов бой между цигани и българи на столичния бул. „Владимир Вазов“, съобщава bTV, позовавайки се на сигнал на техен зрител.  

Пострадалите при инцидента уточняват, че вчера, докато са чакали на светофар, към колата им препуска „бясно обезумял кон, носещ със себе си част от каруцата, от която се е отскубнал“. Конят се врязал право в колата им, като каруцата, която влачи, се е ударила в предната ѝ част, след което е продължила да лети надолу по улицата.

„След малко забелязахме един човек, тичащ след коня. Приятелят ми слезе от колата, за да опита да го задържи, докато дойде КАТ, за да се опише щетата. Без да казва и дума, собственикът на коня напада приятеля ми. Към него се присъединиха и други. Приятелят ми има множество травми и наранявания, включително две дълбоки рани на главата и следи от много удари с метални предмети“, се уточнява в сигнала.

Потърпевшият Цветан Петров коментира в сутрешния блок на bTV, че случилото се е „абсолютно абсурдно“.

„Нямах никакво намерение да се стига до физически контакт. Просто въпросният кон с каруцата удари автомобила отпред и исках да видя къде е човекът, за да можем да викнем КАТ. За самия автомобил няма проблем, защото е с „Каско“, целта беше просто да дойдат КАТ, да оправим документите и кой откъдето е. Но този човек изобщо не искаше да слуша, директно започна да ми посяга и да ми нанася удари“, разказа Петров.

Той отрича да е виновен с нещо. „Просто махнах с ръка да спре, да дойде до колата. Той изобщо не искаше да спира, да говорим, буквално започна с юмруци. Друг човек от ромски произход слезе от едно такси и най-нагло ми вика на мен защо аз съм започнал да бия това момче. И той се нахвърли върху мен и вече нямах избор – трябваше да се защитавам по някакъв начин“, посочи Петров.

Още двама души са се опитали да му помогнат, но и те са отнесли бой. По думите му, в един момент нападателите са били десетина.

15-минути след като всичко свършило, дошла линейка и едва след това – патрулка, разказа още потърпевшият.

Той допълни, че в един момент, след като е бил повален на земята, е изгубил и съзнание. Има сериозни наранявания, като изтъкна, че „буквално са можели да ме убият“.

Полицията е задържала двамата основни нападатели.

Източник: bTV

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    1 0
    21:10, 4 юни 2018
    Не стига,че виновен , ами налита и на бой. Такъв ******* трябва да бъде смазан , че да не помни какво търси на това кръстовище , но докато българите бързат да се изнесат от мястото на боя , вместо да помогнат , циганите ще ни млатят.Хак ни е.
Последни новини