Мъж се опита да подпали кметството в Широко поле

За опит за палеж в сградата на кметството в село Широко поле 46-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 13,30 часа на 1 юни мъжът запалил кашон в коридора на първия етаж. Горящият картон бил изхвърлен от служител и само това предотвратило разрастването на пожара. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство за опит за палеж. Причините за деянието са в процес на изясняване. При задържането на извършителя на деянието негов приятел се намесил да го защитава, като се нахвърлил с ругатни и обиди към полицейските служители. 47-годишният мъж също е задържан за срок до 24 часа и е образувано бързо производство за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред.

Автомобилни гуми са били запалени на ул.“Богдан“ в Кърджали на 3 юни около 18,30 часа вследствие на небрежна работа с огън. Екип на пожарната служба в града загасил пламъците.

Три спасителни екипа са реагирали на аварийни ситуации. Неизправни газови бутилки са били обезопасени в Кърджали и Джебел. Двама пожарникари са отводнили мазе на къща в Джебел.

Бързо производство за кражба на 4 автомобилни губи и медна пръскачка е образувано в РУ-Кърджали. В гараж, собственост на 44-годишен, било проникнато след разбиване на катинар на входната врата. За кражбата е задържан 34-годишен. Откраднатите вещи са открити, иззети и върнати на собственика. Работата продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини