Волейболистите на „Славейков“ прославиха Кърджали на национални и международни първенства

Изображение 1 от 2

    Голям ден за кърджалийския волейбол се оказа 3 юни след като волейболистите на училище „Славейков“ завоюваха три важни победи в национални и международни първенства.

    Първата добра вест пристигна от финалите на ученическите игри, провели се в Търговище. Там малките волейболисти (5-7 клас) грабнаха златото и станаха шампиони на България за тази възраст, след като категорично надиграха с 3:0 и последния си противник – отбора на училището от Луковит. Персонално признание получи Станислав от 7 клас, който спечели приза за най-добър реализатор в България (МVP) с най-много точки в първенството. Треньор на отбора е Павел Митев.

    На малкия финал на Ученическите игри в Смолян момичетата (5-7 клас) на треньора Елин Карабашев също се наложиха и спечелиха бронзовите медали.

    Друга радостна новина дойде от световните игри в Бърно. Там отборът на „Славейков“ е надиграл в атрактивен мач тима на Кипър. Нашият отбор се ръководи от Иван Халачев, след като Павел Митев, треньор на тима, не можа да отиде на световното първенство, понеже придружава волейболистите в Търговище, а след два дни ще бъде на финалите с момчетата до 13 години в Пазарджик.

    „На световното първенство, провеждащо се в Бърно, всички участници играят с националните си отбори в тази възраст, единствено България е представена от волейболистите на училище „Славейков“. Това е нормално, защото за да получат това право нашите волейболисти на практика миналата година победиха националния отбор на България на финала“, поясни Милко Багдасаров, директор на СУ „П. Р. Славейков“ и президент на ВК „Арда“.

    По думите му трите грандиозни победи на волейболистите на „Славейков“ са преди всичко триумф на волейбола в нашия град и слава за Кърджали като цяло.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини