107 лева събра "Ръка за помощ" за рехабилитацията на Александър

С кулинарна благотворителна разпродажба приключи официално добротворската дейност на малчуганите от "Ръка за помощ" при СУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител г-жа Снежана Сиракова. По традиция през цялата година учениците от клуба, които са много на брой и обикновено се обособяват по класове, провеждат множество благотворителни инициативи и се включват в общоградски такива. 
По случай Деня на детето учениците от 5"ж" клас, подпомогнати от своите родители, решиха да покажат своята съпричастност към съдбата на 21-годишния Александър от Смолян, който се нуждае от едногодишна рехабилитация, за да може да проходи. Наскоро част от абитуриентите на СУ "Петко Рачов Славейков" също се включиха в кампанията за набиране на средства за болния младеж.
На заредената с домашно приготвени вкусотии маса се спираха малките и големите славейковци. Никой не остана равнодушен и си купи сладки или солени изкушения на символични цени. 
Така в края на акцията и когато всички кулинарни прозведения бяха изядени, децата отчетоха в касичката си събрани 107 лева. Г-жа Чолакова, майка на единия от петокласниците, се ангажира да преведе парите по банковата сметка на Александър.
Децата са наясно, че не е нужно помощта им да бъде в големи размери, важното е да е от сърце и редовно. През ваканцията те ще си почиват, ще се забавляват, но няма да забравят, че най-хубавото на света е доброто сърце, което помага на хората и природата. 
Г-жа Снежана Сиракова им пожелава весела ваканция.

Нешка Шопова
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини