АРИРИ отбеляза двадесет годишен юбилей,отчете 20 млн.евро инвестиции в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Агенцията за регионално икономическо развитие и инвестиции-Кърджали отбеляза 20 години от своето създаване. На тържеството присъстваха партньори на неправителствената организации, както и кметът на Кърджали инж.Хасан Азис и омбудсманът Расим Муса.

    Председателят на Управителния съвет Румен Генов подчерта, че от своето създаване до сега агенцията е привлякла в региона инвестиции чрез проекти за 20 млн.евро. Двадесет години не са двадесет минути. Обърнати сме не назад , а напред. Смятаме да отчетем успехи и на петдесет годишния юбилей, врече се Румен Генов. Той посочи,че АРИРИ е стартирала с помощ от германски фонд и нейни експерти са били обучавани в Германия. Организацията е осигурявала експерти на високо ниво за местния бизнес, както е помагала и за въвеждането на иновации. Става инициатор за отваряне на бизнесинкубатори. С една дума помагали сме капиталът да расте, обобщи Румен Генов.

      Кметът инж.Хасан Азис отбеляза, че АРИРИ има голям принос за развитието на малкия и среден бизнес в региона. Малко са неправителствените организации с такъв значим принос за развитието на Кърджали. Имаме нужда от съвременна, професионална подготовка на кадри и се надяваме АРИРИ да съдейства и в това отношение, каза за Кърджали бг вести градоначалникът.

       Инж.Джевдет Адем, сподели,че в неговия бизнес най-много му е помогнала АРИРИ. Той е осъществил два проекта, довели до многократното увеличаване на производителността на труда в неговата фирма. Това е станало и благодарение на договор за консултантска помощ.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини