С викторина за зъбките на децата бе съпроводен Денят на детето в Кърджали

Изображение 1 от 6

    С викторина за зъбките на децата, на която отговаряха малки и големи бе съпроводено празнуването на Денят на детето в Кърджали.Както всяка година и тази Община Кърджали и Общински детски комплекс организираха празник с много песни и танци. За първи път обаче тази година той бе с подкрепата на Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз. Клоуните Янко и Силвия задаваха въпроси на малчуганите и техните родители и ги възнаграждаваха с подаръци.

    Искаме да помогнем на деца и родители да си поддържат оралното здраве. Избрахме формата на викторина, която е работеща в други градове на страната.Следващата година ще представим и работилница.Искаме партньорството с общината и ОДК да стане традиция.Подпомогнати сме от компанията „Пиер Фабр”,каза за Кърджали бг вести председателят на Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз д-р Михаил Михалев.

    От представлението на клоуните Янко и Силвия децата разбраха,че зъбките могат и да болят. И да се вадят. За да не става това трябва да се ходи редовно на зъболекар.

      Гост на тържеството бе кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис,който насърчи положителните емоции на децата.Този празник няма да се запомни, ако не викаме „ура”,призова градоначалника малчуганите.

    Тържеството започна с представяне на герои от приказките като Червената Шапчица,Котаракът в чизми,Пепеляшка и други. Водеха Смешка и Черешка. Те са от театралното студио към ОДК. Също от ОДК се изявиха вокалната група „До,ре, ми”,Школата за модерни танци и др.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини