ДГ в Черноочене: „Довиждане свят – приказно вълшебен, привет първи клас“

В навечерието на 1-ви юни – Международния ден на детето, Детска градина „Знаме на мира“ с. Черноочене изпрати своите 27 „абитуриенти“.

Те събраха овациите на родителите и гостите по време на тържеството под наслов „Довиждане свят-приказно вълшебен, привет първи клас“ в салона на Народно читалище „Пробуда 1952“ в село Черноочене, който беше украсен с много цветя и балони.

Малките бъдещи първолаци рецитираха стихотворения, играха танци и пяха песни.

Любовта на учителките, с който се грижат за нашите деца, условия за обучение, игра и отдих винаги са допълвали техните усилия, споделиха родителите.

От името на колектива и родителите на децата, директорката на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти изрази благодарност към ръководството на Община Черноочене за оказаното съдействие през годините.

През течение на годината участвахме успешно в редица конкурси с нашите талантливи деца. Признателни сме на нашите възпитаници и на родителите им, каза Елмаз Апти.

Пременените с тоги бъдещите първолаци на детската градина получиха раници лично от Кмета на Община Черноочене Айдън Осман. Той пожела успех на малчуганите, които от следващата година ще прекрачат прага на училището. На всички останали деца в градината бяха раздадени лакомства.

Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, зам.  – кметовете на Общината Селями Мустафа и Ферхад Ферхад, зам.  – директорът на Средно училище „Христо Смирненски“ Яна Делчева и други.

Екип от педагози, квалифицирани медицински кадри и помощник–възпитатели отглеждат и възпитават над 110 деца в ДГ „Знаме на мира“. Тя е градина с традиции и утвърден престиж, заемащо полагаемото място в предучилищното образование и възпитание в община Черноочене.

Исмет Исмаил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини