Пътни полицаи и ученици в със съвместна инициатива в навечерието на Деня на детето

Изображение 1 от 2

    Листовки със съвети към водачите да пазят децата на пътя раздаваха днес ученици от Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в екип с Пътна полиция в Кърджали.

    Инициативата е посветена на Деня на детето, а нейни изпълнители са учениците от клуб „Безаварийно и неагресивно поведение на пътя“ с ръководител Николай Кехайов в кърджалийската професионална гимназия. Идеята е водачите да обръщат специално внимание на една от най-уязвимите групи на пътя -  децата, като пешеходци и пътници. С такава насоченост е и съдържанието на листовката, която шофьорите получаваха от учениците.

    Ръководството на ОДМВР-Кърджали приветства превантивната инициатива, тъй като тя има двоен позитивен ефект – самите участници в клуба дисциплинират своето и на съучениците си поведение на пътя, а освен това фокусират и вниманието на шофьорите към превенцията на пътнотранспортния травматизъм при децата.

    На снимките: Ученици връчват листовки на водачи на автомобили. Участниците в клуб „Безаварийно и неагресивно поведение на пътя“.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини