Седем опита за ало-измами вчера в Кърджали, мошениците удариха на камък

7 са опитите за телефонни измами вчера в Кърджали. Нито един гражданин не е предал пари, всички прекратили разговорите, при които мними полицаи искали пари за полицейска операция за задържане на телефонни измамници. Най-мощната атака била около 16 часа, когато за по-малко от час четирима кърджалийци били обработвани да изхвърлят големи суми през терасите си. През последните дни се забелязва много голяма активност на телефонните измамници в Кърджали. Криминалистите призовават отново гражданите да прекратяват незабавно разговорите с лица, които искат пари по телефона и в никакъв случай да не предават суми и ценности на непознати лица.

Досъдебно производство за кражба от частен дом е образувано в РУ-Кърджали след оглед на мястото на произшествието вчера. Извършителят на престъплението разбил катинар на входната врата на къща в село Яворово и изнесъл генератор, електрожен и друга техника. Полицейският участък в Черноочене е предприел оперативно-издирвателни действия за разкриване на кражбата.

Сигнал за открадната дамска чанта от павилион в областния център е подаден в РУ-Кърджали. Престъплението било извършено около 20 часа снощи. В чантата имало телефон, лични и банкови документи. Образувано е досъдебно производство и се издирва извършителят на деянието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини