Детска градина „1-ви юни“ с. Комунига с четворен празник

С пищно и богато празненство отпразнува четворен празник Детска градина „1-ви юни“ в чернооченско село Комунига.

Малчуганите събраха овациите на своите родители и гости по време на тържеството посветено на 40-годишен юбилей, 1-ви юни – Международния ден на детето, едноименният патронен празник и изпращане на подготвителната група в първи клас.

Детската градина е основано пред 1978 година и през него са преминали стотици деца, отчитат днес от ръководството на градината.

Малките показаха своите таланти с подготвената програма и оживиха украсения салон на учебното заведение.

Благодарение на своите възпитателки, децата бяха подготвили богата празнична програма. Те се превъплътиха успешно в различни роли. Заредиха с положителни емоции своите родители и заслужено събраха овациите на своите родители и гости.

Майките за пореден път се гордееха с изявите на своите деца, а те самите се учудиха колко са талантливи.

Директорът на ДГ „1-ви юни“ с. Комунига Мукаттес Мехмедова честити празника на всички деца и техните родители, които също са преминали през лоното на учебното заведение преди много години. Тя благодари на ръководството на Община Черноочене за оказаното съдействие през годините. Пожела успех на бъдещите първокласници, които от следващата година ще прекрачат прага на училището.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман говори за съществената роля на детските градини в малките населени места, във възпитанието на малчуганите и бъдещото им развитие.

Ръководството на Община Черноочене зарадва всичките над 60 бъдещи първокласници от детските градини на нейна територия, които през септември ще прекрачат прага на училището.

Малчуганите от всички детските градини на територията на Общината получават раници за първия си учебен ден лично от Кмета на Община Черноочене Айдън Осман. На всички останали деца в градините се раздават учебни пособия и лакомства.

Раници получават бъдещи първолаци, завършващи последна група на детските градини в селата Даскалово, Габрово, Лясково, Черноочене, Комунига, Паничково, Минзухар и Житница. В тях се организират празнични тържества. По десетилетна традиция Община Черноочене прави този жест към завършващите малчугани от учебните институции за най-малките.

Общо 233 деца се възпитават в детските градини на територията на общината.

Исмет Исмаил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини