Виртуозът, който свири на кралската сватба и неговите 6 братя и сестри виртуози (видео)

Може би смятате класическата музика за скучна или неразбираема. В семейство Кане-Мейсън всички са на друго мнение.

19-годишният виртуоз Шаку Кане-Мейсън бе поканен да свири на сватбата на принц Хари и Мегън. Но останалите членове на семейство Кане-Мейсън са не по-малко забележителни класически музиканти. Всичките 7 деца свирят Шостакович, Чайковски, Брамс  с ентусиазъм и правят класическата музика да звучи забавно, жизнено, трогателно и въобще изпълнена с емоции, които достигат до публиката. 

Седемте млади виртуози от Нотингам свирят от малки - заедно, соло или с трио, както е с Шаку (чело), Айзата (пиано) и Брейма (цигулка). Тримата са участвали в концерти в Обединеното кралство, САЩ и Карибите, като печелят наградата за камерна музика "Хауърд Кракстън" 2018 г. на Кралската академия за музика. Тримата са стипендианти в Кралската музикална академия, с натоварен график на соло и концертни ангажименти. Те споделят обща страст към камерната музика и съвместното изпълнение. Тримата са свирили на много престижни сцени и фестивали.

Исата е най-голямата от седемте деца - на 21 години, най- малката Мариату е на 8 и свири на чело и пиано. Тези два инструмента, заедно с цигулката са предпочитани от музикалната фамилия,  Щастливите им родители казват, че са шумни и весели деца, никога не са били принуждавани да се упражняват и свирят на инструмента, който са си избрали сами.Шест от децата на това семейсвтво заедно можете да видите във видеото по-долу, от участието има през 2015 год. в Britain's Got Talent, Година по- късно Шаку Кане-Майсън печели наградата за млад музикант на годината на BBC и става първият черен музикант, удостоен с нея през 38-годишната ѝ история.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини