Открит урок по футбол в Кърджали, спортът победи

    Открит урок по футбол се проведе в Кърджали днес на стадион Горубсо арена по инициатива на Детски футболен клуб „Звездичка”-Бургас, Община  Кърджали и Футболна академия „Арда 1924 г.” Деца от четири детски градини и пет училища в областния център се включиха в инициативата Мини шампионска лига и препълниха стадиона с привърженици на любимата игра. Всички бяха единодушни, че това е празник на футбола и ,че единственият победител е спорта и присъщото му спортсментство.

    Жребият предвиди децата от детските градини да се състезават в две групи. В група А се срещнаха ДГ”Здравец” и ДГ „Щастие”, а в група Б-малчуганите от ДГ „Райна Княгиня и ДГ „Баба Тонка”.

     При учениците от I до IV клас отборите също бяха  в две групи. В група А  се срещнаха СУ”Отец Паисий”,СУ”П.Р.Славейков”-1 и СУ „Йордан Йовков”. В група Б първото място  си оспорваха ОУ „Климент Охридски”,СУ „П.Р.Славейков”-2 и СУ”Владимир Димитров-Майстора”.

    До финал при детските градини достигнаха малчуганите от „Здравец” и „Баба Тонка”. Двубоят бе определен единодушно като аналог на сблъсъкът на „Славия” и „Левски” за Купата на България. Победителят бе излъчен след изпълнение на дузпи.

     При учениците наблюдавахме също оспорван финал между „П.Р.Славейков” и „Йордан Йовков”.Йовковци спечелиха с гол в последната минута.

      За награждаването на победителите дойде кметът на Кърджали инж.Хасан Азис, заедно с народният представител Адлен Шефкед. Заедно с директорът на СУ”П.Р.Славейков” Милко Багдасаров,с директорката на детска градина „Здравец” и общинска съветничка Мария Певецова , директорката на детска градина „Райна Княгиня”Красимира Стоицева- Калинова и с детската психоложка Ани Владимирова те връчиха купи, златни медали  и грамоти на участниците.

    Десетки деца се снимаха за спомен пред призовете за първенците в съревнованието на футболните таланти.

    В приветствието си към участниците президентът на Футболна академия „Арда 1924 г” Альоша Синабов сподели,че в Кърджали се провежда истински празник на футбола, който ще пребъде през годините. Целта е повече радост за децата. Искаме да възпитаваме подрастващите в спортсменски дух,подчерта Альоша Синабов.Той благодари на братята Петър и Христо Алексиев от ДФК„Звездичка”за методическата помощ.

    Петър Алексиев бе категоричен,че за него всички участници са шампиони и очаква и останалите училища в общината да се включат в Мини шампионската лига.

      Красимира Стоицева-Калинова посочи,че в Кърджали се е състоял великолепен ден на футбола ,изпълнен с настроение,въображение и хъс.Мария Певецова я допълни,че всички отбори са се представили достойно.Тези деца са богатство на Кърджали,заключи Ани Владимирова.

     Първият удар по топката нанесе отборът на детска градина „Щастие”,който бе подкрепян от екзалтирана публика.Първият гол отбеляза тимът на детска градина „Здравец”,който вдигна и купата при най-малките.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини