Професионалната гимназия по туризъм изпрати своя випуск 2018

Професионалната гимназия по туризъм изпрати своя  випуск 2018

15. V. 2018 година е последният учебен ден за дванадесетокласниците на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”. Украсеният с балони и цветя училищен двор се изпълни с развълнувани абитуриенти, родители, учители и ученици, за да изпратят випуск 2018 г. По традиция в началото на тържеството всеки клас бе представен в рими с най-типичните за тях прояви, а училищното знаме премина от ръцете на завършващите в ръцете на новата знаменна група. Трите класа пуснаха символично по дванадесет балона в цветовете на трибагреника, с което казаха ДОВИЖДАНЕ на дванадесетте безгрижни училищни години. Да споделят това вълнуващо събитие с тях бяха и гостите на тържеството – г-жа Атанаска Мешелиева –  директор на ПГИ „Алеко Константинов”, г-жа Даниела Георгиева – Председател на Обществения съвет. Първа поздрав към абитуриентите отправи инж. Марияна Стратиева – директор на гимназията, като изрази своята увереност, че всеки един зрелостник ще успее да се справи с предизвикателствата на живота, независимо дали ще продължи образованието си във висше училище, или ще практикува избраната професия.

 Кристияна Генева – бивш възпитаник на гимназията ни, която през 2012 г. е получила приза „Млад златаровец”, произнесе прочувствено слово и благодари на своите учители за тяхната всеотдайност и пожела творческо дръзновение и успехи на златаровци.  През 2018 г. с този приз е удостоен Айджан Фейзи Фейзула от ХII „А“ клас. Изключително емоционално бе словото, произнесено от Виктория Руменова Сурова също от ХII „А“ клас, удостоена с приза „Първенец на випуска“ за 2018 година.

На тържеството златаровски лист и награда получиха и всички изявени дванадесетокласници в областта на науката, професията и спорта.

На добър час на випуск 2018!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини