Златен медал, купа и Гранд при на кмета на Петрич за Анелия Крумова

Десетокласничката отиде на награждаване на "Южни слънца" за една национална награда, върна се с две.
Ученичката от 10"б" клас на СУ "Петко Рачов Славейков" се завърна от град Петрич, където бе поканена, за да получи наградата за първото си място на националния литературен конкурс "Южни слънца". Гимназистката пътува с учителката си по български език и литература Антония Маровска. Двете са тандем и в съставянето на училищния вестник "УПКО".
С голяма изненада след преминаване на официалното награждаване Анелия получава покана от журито да остане още малко, тъй като за нея нещата не са приключили. Освен наградата за първо място в авторитетния конкурс, талантливата девойка е обявена за носител на купата Гранд при на кмета на град Петрич. Тя не може да скрие вълнението си от голямото отличие, както и специалното отношение, което получава там.
Първият човек в училище, с когото споделя впечатленията си, е директорът Милко Багдасаров. Той, от своя страна, коментира, че купата на Анелия ще заеме едно от централните места на стената на славата, която става все по-богата и се разширява обсега на постиженията.
Другата седмица "училището за шампиони" ще посрещне златните медалисти от републиканските финали по волейбол 11-12 клас. Редом с тях ще бъде представена и аплодирана Анелия, която вече няколко години е неизменен лауреат на множество литературни и журналистически конкурси. 
Това съобщиха от Ръководството на учлището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини