Започна държавното първенство по аеробика в Кърджали, участват състезатели от различни възрасти

Изображение 1 от 2

    Тридесетото държавно първенство по спортна аеробика за мъже и жени и XXII Държавно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки се провежда в спортна зала „Арпезос” в Кърджали.  Събитие от този спорт и в този мащаб се провежда за първи път в нашия град.  Първенството се организира от Съюза по аеробика в България с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Кърджали. Спортното събитие включва състезатели от различни възрасти, включително деца и младежи.    

    Днес бе официалното откриване, на което участници и гости бяха поздравени от  Димитрина Къндева, председател на Български съюз по аеробика, Веселина Тихомирова,  зам.- кмет на Община Кърджали и Милко Багдасаров, общински съветник и председател на волейболен клуб”Арда”.

     В състезанието участват 5 спортни клуба: СК” Мега спорт” и СК” Виолена” от Хасково, СК”Аеробика-АМД” от Кюстендил, СК”Тонус” и СК”Самоков” от Самоков.

    Участниците са разделени в пет възрастови групи. Обявяването на финалистите ще стане в късния следобед днес, а в неделя, 29 април, ще бъдат финалите на Държавното първенство по спортна аеробика, както и награждаването на победителите, което ще се състои от 15.30 ч.  Два дни кърджалийската публика бе потопена в красота и феерия, динамика и изящество, а мнозина младежи заявиха интерес към този вид спорт.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини