Ученици от Жълтуша спечелиха областното състезание за защита при кризисни ситуации

Вчера в Обединения детски комплекс в Кърджали се проведе областният кръг на ученическото състезание „Защита  при   бедствия, пожари и извънредни ситуации – Кърджали 2018“ .

Организатор на състезанието е Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”  в партньорство с Регионалното управление на образованието, БЧК и ОДК. Инициативата е включена в Националния календарен план за извънучилищни дейности за 2018 г. Състезанието е завършващ етап в обучението на учащите се за действие при бедствия, аварии, пожари и извънредни ситуации.

В областния кръг участваха 7 отбора,  класирали се на първо  място в общинския кръг на  ученическото  състезание. Състезателите решаваха тестза проверка на нивото на придобитите през основния курс на обучение  знания, умения и навици за действия при бедствия и аварии. В пет центъра те показаха и практическите си умения за реакции при кризисни ситуации.

Финалното класиране по отбори е следното: първото място зае ОУ „Отец Паисий” в с. Жълтуша, община Ардино; на второ място се класира СУ „Отец Паисий” в  Кърджали, третото място е за ОУ „Иван Вазов” в с. Чакаларово, община Кирково, четвърти е отборът на СУ „Никола Й. Вапцаров” в Момчилград, пети - СУ „Васил Левски” в  Крумовград, шести - СУ „Хр. Ботев” в  Джебел, седми - ОУ „Хр. Ботев” в с. Габрово, община Черноочене.

Класиралите се на първите три места получиха купи, грамоти и предметни награди от директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Сергей Заимов. Победителят в състезанието ще представи област Кърджали в републиканския кръг.

Обучението по защита на учащите се при бедствия и аварии е насочено към драстично намаляване на негативните последици при инциденти в училище и извън него.Придобитите знания и изградените навици ще се използват за оказване на помощ на пострадали при аварии и катастрофи и за предотвратяване на такива ситуации.

На снимките: Награждаването и победителите.

Това съобщиха от   Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини