Хващат крадци на кабели с прибори за нощно виждане и служебно куче

За кражба на кабели четирима са задържани снощи и тази сутрин от полицаи на РУ-Крумовград. В управлението е бил подаден сигнал, че сигнално-охранителна техника в землището на село Звънарка се е задействала. Незабавно са били предприети заградителни действия съвместно с Гранично полицейско управление в Крумовград с използване на уреди за нощно виждане и служебно куче. В района на мястото на произшествието били забелязани бягащи хора. След кратко преследване 47-годишен от групата е бил задържан в 23,30 часа снощи, а рано тази сутрин са установени и другите трима – на 26, 32 и 33 години, всички от Сливенска област. Иззети са кирка, лопата и 60 метра кабел. Образувано е досъдебно производство за кражба и работата продължава разследващ полицай.

При съвместна операция на Икономическа полиция на ОД на МВР-Кърджали и Областната дирекция по безопасност на храните са били открити 17 препарата за растителна защита в търговски обекти в община Кирково, които се продават без необходимите разрешителни. Съставени са констативни протоколи, предстои издаването на актове от служители на Областната дирекция по безопасност на храните по Закона за защита на растенията.

360 къса цигари без акцизен бандерол са били иззети в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността на териториите на полицейските управления в Момчилград и Ардино. Безакцизните стоки били открити при проверки на товарен и лек автомобил. На водачите са съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини