Отлично представяне на паисиевци в националната олимпиада „Знам и мога”

Дефне Рейхан Мустафа и Елисавета Миркова Добрева - ученички в СУ "Отец Паисий" – гр. Кърджали представиха не само на училището си, а и област Кърджали на Националната олимпиада „Знам и мога” за ученици от ІV клас.

Олимпиадата се организира от Министерство на образованието и науката. Провежда се по тема, която включва знания и умения от всички изучавани предмети, включително и от областта на екологичното и здравното образование, защита при бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасност на движението. Форматът на олимпиадата включва 12 задачи с избираем и свободен отговор. Решението им изисква самостоятелен отговор, аргументиране на изразено мнение, решаване на проблем, прилагане на находчиви и нестандартни отговори и др. Изпълнението на задачите във всеки кръг е индивидуално и анонимно. Оценяването се извършва според съответни критерии,разработени от Националната комисия. Максималният брой точки от изпълнението на задачите е 50.

На ІІ кръг на интердисциплинарното съревнование Национална комисия класира за участие в следващия етап паисиевци, постигнали най-висок резултат в област Кърджали - Елисавета Добрева от ІV Б клас с 45.5 точки и Дефне Мустафа от ІV А клас с 44.5 точки.

Националният кръг на олимпиадата се проведе на 31.03.2018 г. в София.Темата на ІІІ кръг бе свързана със София. Максималният възможен резултат е 48 точки. Нашите деца демонстрираха отново отлична подготовка: Дефне е с резултат от 38 точки, което я класира на 12 място, а Елисавета с 31 т. Грамотите и наградите на отличилите се ученици връчи лично доц. д-р Станка Вълкова.

Честита победа, момичета! Поздравления и за вашите преподаватели – г-жа Минка Стоянова и г-жа Анна Владимирова!

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини