Строител ветеран: Цените на новите апартаменти в Кърджали са много раздути, но качеството е добро

Цените на новите апартаменти в Кърджали са много раздути и не отговарят на направените от строителните фирми разходи. Фирмите гонят прекомерно големи печалби. Продават се жилища  в незавършен вид, което коства на купувачите още разходи в размер на 10 000-15 000 лв.

В същото време качеството е добро, защото се влагат високи марки бетон и стомана. Има обаче какво още да се желае в архитектурно отношение. Това заяви пред Кърджали бг вести строителят ветеран  инж.Стоян Авджиев.

Авджиев посочи ,че основният проблем в съвременното застрояване на Кърджали е, че кооперациите се „нацвъкват” една до друга, няма междублоково пространство, унищожават се зелените площи.

  Авджиев е председател на Клуба на ветераните строители към Камарата на строителите в Кърджали. Той и Ангел Бакалов са активни участници в Обществения съвет към местния парламент по проблемите на градоустройствения плбан.Клубът има 31 члена и е създаден със съдействието на Александър Елинов-Садък на 21 декември 2013 г.. Ветераните всяка година честват Деня на строителя-26 октомври. Те подготвят книга за Националния клуб на строителите ветерани.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини