Пистата на летището в Кърджали ще бъде запазена, чака се инвеститорски интерес

Изображение 1 от 2

    Пистата на Летището в Кърджали ще бъде запазена, въпреки,че негови имоти бяха предадени на държавната компания „Индустриални зони”. През последните години няма инвеститори, които да желаят да я стопанисват. Аз ще бъда най-щастливия човек, ако има проявен интерес към летището. Това заяви по време на дискусия за културно-историческия туризъм в Източните Родопи областният управител Никола Чанев. Изказването му бе в отговор на въпрос на предприемача Себахатин Гьокче , който е и председател на Айроклуба в града.

    Губернаторът припомни, че летището е затворено през 1986 г. Пистата се е ползвала основно за излитане и кацане на хеликоптери. Днес параметрите му не позволяват  изпълнение на пътнически и карго полети. Пистата е в лошо състояние.

      Министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че нейното ведомство е готово да разгледа въпроса, ако има  предложение от кмета, което да се включи в разработената инвестиционна карта. Градоначалникът вече е направил предложения за социализация на Перперикон и атракциони на Водното огледало.

    Министър Ангелкова и областният управител Никола Чанев коментираха темата по време на кръглата маса за културно-историческия туризъм в региона, организирана по инициатива на председателя на Асоциацията по туризъм д-р Фахри Идриз.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини