В „Паисий” представиха иновативен урок по природни науки

Магията в биологията! Има ли я? Какво и колко от тази магия познаваме? Може би е скрита в това, че началото на всичко живо е предмет на науката биология. Тя е универсалната структура, изграждаща всяка форма на живот. Такава бе и темата на проведения от г-жа Мингова иновативен урок в направление природни науки в V В клас на тема: “Клетката - основна единица на живота“.

Учениците за първи път се запознаха с понятието клетка, с нейното устройство и предназначение. Урокът премина под формата на минилаборатория, в която чрез дигитален микроскоп бе демонстрирано разнообразие от различни видове клетки. Видеоклипове от електронната платформа МozaBook предизвикаха голям интерес, рисуването на компютър, както и другите използвани нагледни материали разкриха неусетно и интересно пред децата устройството на клетките, особеностите на биологията като процес и като наука на бъдещето. Игровият елемент в края на часа показа отличното възприемане на така поднесените нови знания.

Гости на урока бяха: г-н Златко Атанасов - Директор на СУ "Отец Паисий", г-жа Валентина Терзиева - Зам. директор по учебната дейност, г-жа Галина Балабанова – старши учител по химия и председател на МО Природни науки, г-жа Мария Карашлиева - старши учител по биология и химия и г-жа Златка Колева - старши учител по биология и химия.

Благодарим на г-жа Мингова за демонстрираните новости, иновации, дигитални предизвикателства в обучението по природни науки.

Да успееш да подариш бъдеще днес. Да живееш в хармония с живота. Кой друг може да го направи освен биологията?

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини