Синдикалисти от „Подкрепа“ чистят яз. „Боровица“ и пречиствателните станции, включват се в инициативата на общината

Синдикалният регионален съюз „Подкрепа“ ще почисти в навечерието на Деня на земята акваторията на яз. „Боровица“. Членовете на профсъюза от „ВиК“ откликнаха на призива на община Кърджали и ще се включат в общата акция за по-чист град и природа. От „Подкрепа“ са поели ангажимент пред директора на водоснабдителното дружество инж. Славчо Славков всяка година да почистват яз. „Боровица“. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на Синдикалния регионален съюз Веселин Илиев.

Илиев посочи, че миналата година той и колегите му са осъществили такава акция. Почистването се налага, защото през есента и зимата пороите докарват много дървета. Те се отлагат по бреговете, гният и влошават качествата на питейната вода. На стената има двама дежурни, но не е по техните сили да се справят със замърсяването.

Тази година в начинанието ще се включат двадесет синдикални членове. Ще бъде осигурен багер и два камиона. „Подкрепа“ осигурява още чували и ръкавици. Те ще послужат при събирането на множеството битови отпадъци.

Синдикални членове от „ВиК“ са поели ангажимента също така да направят оборки в районите на пречиствателната станция за питейна вода при Енчец и на пречиствателната станция за отпадни води край Кърджали.

 Веселин Илиев отправи обръщение всички членове на регионалната синдикална структура да се включат в пролетното почистване.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини