Правилото за 20-те минути, което ще промени живота ни

Имаме толкова много ангажименти и проблеми, че често нямаме представа откъде да започнем. Обикновено бъркотията в живота ни се дължи на факта, че просто не сме отделили 20 минути на ден за нещо навреме.

Правилото за 20-те минути е измислено от психолози. То се базира на съвсем елементарна психологическа нагласа. Според нея за 20 минути ние може да понесем или направим каквото и да е действие, било то и противно на волята ни. Това е наистина ефективен начин да се преборим с мързела и да повишим мотивацията си.

Ето как с малко усилия, можем да подобрим живота си с всеки изминал ден и да бъдем по-щастливи:

Ако се занимаваме със спорт по 20 минути всеки ден, няма защо да се безпокоим за здравето си.

Ако се вслушваме във вътрешния си глас по 20 минути на ден и си водим записки, никога няма да страдаме от липса творчески на идеи.


Ако отделяме по 20 минути на ден за почистване и подреждане, няма да се губим в безпорядък.

Ако четем книга само по 20 минути на ден, това ще предотврати преждевременното стареене на мозъчните клетки и ще подобри паметта ни.


Ако отделяме по 20 минути на ден, за да поговорим с близък човек, няма да имаме поводи да се притесняваме, че може да си развалим отношенията.

Ако отделяме по 20 минути на ден за почивка, няма да сме преуморени.

Ако работим по 20 минути на ден върху създаването на източници за доходи, няма да страдаме от финансово неблагополучие.

Ако концентрираме вниманието си в една точка по 20 минути на ден, опитвайки да изключим мислите си, никога няма да ни липсва спокойствие.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини