Паисиевци с награда от национален музикален конкурс

Цветно, светло и завладяващо бе представянето на Веселина Стефанова и Димитър Стефанов от СУ „Отец Паисий“ във Военния клуб в град Пловдив в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница.

Силното музикално участиена Веселина и Димитър в конкурсните дни ги превърна в победителии носители на първа награда от Национален дворец на децата, за което бяха удостоени с грамота за отлично представяне.

Упоритост, постоянство, труд и системна подготовка са спътници на успеха на нашите ученици. Веселина изпълни „Майчице мила,майчице свята”-Мими Иванова и „Girlonfire"-AliciaKeys, а Димитър с харизма и дарование представи „Мой стих”- Нели Рангелова и „I surrender"-SelinDion.

Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен в гр. Пловдив е част от националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието. Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив със съдействието на Община Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи“. Сред официалните гости бяха Донка Щилянова – началник отдел „Образование“ в Община Пловдив, Нели Спасова от РУО и Нели Костадинова – директор на Центъра за подкрепа на личностно развитие, Георги Титюков - Заместник-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика на Община Пловдив.

15-тото издание на конкурса се състоя на 30 и 31 март. Над 200 деца и младежи от 15 области взеха участие в него. Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Вокален педагог на победителите е Тавит Мачикян, а училищен музикален педагог - г-жа Евгения Пейкова. Това е победа не само за Димитър, Веселина и техните ръководители. Това е победа за град Кърджали!

Гордеем се с тях!

Поздравления и благодарности за родителите на тези даровити и талантливи деца!

Това съобщиха от Ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини