Иновативен открит урок в ОУ”Отец Паисий”

Да бъдеш иновативен е способност, включваща в себе си многопосочни направления и многообразни възможности. Съвремието ни изисква да бъдем такива, да търсим новости и пътища, разнообразни решения на предизвикателствата, изправящи се ежедневно пред нас.

26 ученици от VIIIВклас и г-жа Светла Илчева търсиха и намираха и представиха свои иновативни инструменти и техники в открит урок по ИТ на тема: “Мисловни карти. Създаване и интегриране на компонентите на уебсайт.“

Екип от трима ученици- Димитър, Паулинаи Назар–представиха в първата част на урока своя разработка -интерактивна презентация и видеоклип за мисловните карти, както и своя мисловна карта за разпределение на задачите помежду им чрез mindmeister.

Във втората част на иновативния открит урок бе демонстриранаработа с www.mindmeister.com - сайт за създаване на мисловни картиonline, особено полезен при метода мозъчна атака, водещ до систематизиране на знания или решения на определен проблем.

В третата част на урока класът бе разделен на ученически екипи, които получиха работни листове с практически  задачи, свързани с мисловна карта на личен уеб сайт чрез mindmeister. Готовите разработки бяха изпратени за проверка в електронната платформа за обучение – Еdmodo, чрез която в края на часа г-жа Илчева, показа получените задачи от групите и демонстрира как се работи с електронната платформа. Чрез самата платформа част от учениците бяха отличени със значки за добра работа по време на учебния час.

Гости на открития урок бяха г-жа Дарина Панайотова от МОН, г-н Красимир Стамов - РУО Кърджали, г-н Златко Атанасов - Директор на училището, г-жа Мария Стефанова – Заместник – Директор по учебната дейност.

Благодарим на г-жа Илчева за демонстрираните идеи, новости, иновации.

Това съобщиха от Ръководството на СУ"Отец Паисий".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини