Джебелски ученици „посланици на здравето”

На 29.03.2018 год. , учениците от 10 клас при ПГ „Руска Пеева” гр. Джебел, под ръководството на г-жа Ваня Енчева, реализираха своето участие в Националния ученически конкурс „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” – Националният конкурс се провежда по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

   Проектът е на тема „Пръв бъди, без цигари и алкохол ти”, ще се състезават с 27 проекта от цяла България.

   За област Кърджали учениците от ПГ „Руска Пеева” гр. Джебел са единствените участници.

  В реализираният  проект, младежите акцентират на превенцията на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с ниската физическа активност и злоупотребата с алкохол и тютюнопушене.

 С тази си изява те изключително успешно повишават информираността на съучениците си за причините отключващи хронични-незаразни болести като : диабет;белодробни болести;сърдечно-съдови заболявания;злокачествени новообразувания;подагра; висок холестерол  и последствията от тях.

Пъстрата постерна сесия, презентациите, спортните игри и занимателни скечове изпълниха с нужното съдържание този ден.

  Директорката Ангелина Хаджиева, изказа своята искрена благодарност на лекторите от РУ на МВР гр. Джебел; ССНП гр. Джебел и БЧК гр. Кърджали , за проведените поучителни беседи, на всички гости приели поканата и уважили инициативата .

   Нека пожелаем успех в надпреварата на учениците от 10 клас на ПГ „Руска Пеева” гр.Джебел

Това съобщиха от ръководството  на ПГ”Руска Пеева”

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини