15 °C

Необикновените картини по пътя към прозрението с музиката на "Човек" (филм)

Документалният филм на френския фотограф, оператор и режисьор Ян Артюс-Бертран е величествена творба с поглед към човечността. какво ни прави хора, какви сме, какво правим на Земята. Над 2000 интервюта влизат в мащабния проект, който за съжаление няма превод на български в интернет. Но ви предлагаме нещо също толкова възхитително.

Саундтракът на филма "Човек" е получил собствен отделен филм. Над 2 часа прекрасна музика, кадри от въздуха, от които дъхът спира и мълчаливи портрети.

Хиляди - докъдето стига погледът, двойки с надувни пояси във водата. Водата не се вижда, но идващата вълна издига плътно притиснатите хора. Море от двойки, безчет младоженци в църквата и веднага след това вълни от вдигнати ръце и веещи се знамена. Ултраси.

Картини от цялата Земя - самотен човек, като мравчица на високите скали, самотен човек пред прозореца на незнайно кой етаж на небостъргач с офиси.

Вода и небе, стихии и ръчно боядисани разноцветни дрехи прострени сред джунглата или на пясъчните дюни. Керван камили пъпли пo билото на гигантска дюна.

Хора рисуващи лицето на Земята с ежеднедния си труд - малки точици в огромна нива, дълбаещи с ръце в рудник, подаващи си един на друг в безкрайна вериги, от ръка на ръка.

Това са грандиозни документални картини от двучасовото видео, което ще ви потопи в музиката на "Човек". Филмът показва многоликата природа на човешкия род, чрез интервюта, записани в 65 страни. В призведението (защото точно такова е) по музиката на Арман Амар от филма няма и една дума. Портретите на хора от всички раси и краища на планетата остават да гледат камерата безмълвни и открити. Въпреки това посланието е ясно, силно и също толкова впечатляващо.

"Аз съм дълбоко завладян от традиционната музика, тя ме движи, тя те свързва с емоцията", казва композиторът. "Идеята в "Човек" беше да създам песни, които да изразяват същата емоция, генерирана от интервютата. Исках нещата да се отворят, да отворят сърцето, да оставят тъгата без никакви ограничения. "Човек" е един от тези редки моменти в живота ми като филмов композитор, по време на които можех да изразя всички тези различни култури едновременно, да работя върху минималистични песни (сам) или да се срещам с певци и музиканти от цял ​​свят. От какво започнах? Имах по-скоро глобална визия, атмосфера, която да се слее във филма и да събере хората заедно, това беше моята изходна точка. Частта, която създадох за монголската поредица, може да е най-доброто резюме на атмосферата, която исках филмът да има." казва Арман Амар, композитор на музиката на "Човек".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
26 фев 2020

Случаен виц

Последни новини