Отборът на ЕГ „Христо Ботев“ – за поредна година е шампион в областта по футбол

Изображение 1 от 2

    Бурните възгласи на публиката, удовлетворението от победата и удоволствието от играта са най-голямата награда за футболистите на Езикова гимназия „Христо Ботев“, които спечелиха Областния етап от Ученическите игри  по футбол в Кърджали. Състезанието е включено в националния календар на Министерството на образованието и науката и отборите са традиционни участници в него. Те продължават победния си ход към зоналното първенство, където ще се срещнат на терена с най-силните отбори от Хасково и Димитровград.

                Отборът във възрастова група 11-12 клас с капитан Христо Николов победи в полуфинална среща с общ резултат 4:0 коравия отбор на СУ „Никола Й. Вапцаров“ град Момчилград след точни попадения на Павел Иванов, Антонио Михайлов и два гола на Христо Николов. Финалът бе срещу отбора на СУ „Отец Паисий“ с. Кирково. Зрителите на стадион „Горубсо” в Кърджали се насладиха на професионална игра на  ботевци след оспорван и динамичен мач,  завършил с резултат  3:0. Като голмайстори в редовното време се изявиха Емирджан Сюлейман, Исмаил Ферах и Георги Чивилиев и заслужено събраха овациите на публиката. 

                Отборът на Езиковата във възрастова група 8 -10 клас с капитан Павел Иванов премина през двубой в четвъртфинална среща срещу футболистите от СУ „Васил Левски“ град Крумовград. След успешни попадения във вратата на противника  от страна на Исмаил Ферах, Павел Иванов и Георги Чивилиев по-младите  ботевски футболисти реализираха резултат от 3:0.  В полуфинална среща  срещу равностойния съперник от СУ „Христо Ботев“ гр. Джебел, след точни попадения на Ивайло Иванов, Емре Бирол и Павел Иванов,  те отново постигнаха резултат от 3:0. На финала  надвиха своите връстници от  СУ „Никола Й. Вапцаров“ с. Бенковски и  се изявиха в драматична и оспорвана игра, завършила с 1:0.  Голмайстор и герой на мача беше Аксел Мустафа от десети клас.       

    Успехите  на  футболистите от ЕГ „Христо Ботев“ се дължат на усилени тренировки. Те са резултат  от добрите условия за спорт, създадени в гимназията както и доказателство за силата на  отборния дух, възпитаван от  екипа преподаватели и треньори, вярващи в успеха на своите възпитаници.

    Това съобщиха от Ръководството на Езиковата гимназия.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини