Полша и Германия гонят руски дипломати

Полша е взела решение да екстрадира руски дипломати. 

За това е съобщил представител на руското посолство във Варшава. По-рано днес Полша, Литва, Латвия и Естония поканиха руските посланици в своите страни, но темата на разговорите не бе съобщена. 

Според ТАСС до часове Варшава официално ще обяви за екстрадицията на руски дипломати, очаква се същото да направят и Прибалтийските републики. 

 "Зюддойче цайтунг" съобщи на своя сайт, че и правителството на Ангела Меркел е взело решение за екстрадирането на руски дипломати от страната. Очаква се конкретните данни за това действие да съобщи по-късно Меркел. 

Премиерът на Чехия Баебиш също заяви ,че страната му ще изгони руски граждани. Само че, според информацията ,това няма да са дипломати, а представители на руските спецслужби. Обикновена практика е такива служители да са или търговски представители или да работят в представителства на частни руски фирми в Чехия.

Това са част от мерките, договорени на срещата на върха на ЕС преди дни. Очаква се същото да направи и САЩ, като вероятно президентът Тръмп ще съобщи решението по-късно днес. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини