Дербито между „Арда“ и „Загорец“ в Момчилград, чакат акт 16 за стадион „Дружба“

Дербито между ФК „Арда“ и ФК“Загорец“ от Нова Загора по всяка вероятност ще се играев Момчилград,тъй като все още стадион „Дружба“ няма акт 16.Това ще е поредното домакинство на нашият отбор,заради довършителните работи на стадиона в Кърджали.

Днес кметът на общината инж. Хасан Азис обяви ,че ремонтните работи са приключили. Очаква се документалното оформяне на строително-монтажните работи. Отправено е искане за държавна приемателна комисия. Градоначалникът увери,че този месец спортното съоръжение ще има необходимото разрешение за експлоатация. Той епрекна представители на властта в опити да попречат на ползването на стадиона. Посочи,че в момента се очаква нова проверка.

От своя страна президентът на ФК „Арда“ Петър Пешев обяви пред Радио Кърджали ,че през лятото ще бъде сменена тревната настилка на стадиона,която не съответствала на необходимите стандарти. Има договорка с Футболната академия „Арда 1924“, чимовете да бъдат поставени на стадион „Горубсо“, където тренират децата. Търсят се средства за поставянето на нова тревна настилка на стадион „Дружба“.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини