Мобилизират полицията за Трети март в областта, завардват и пътищата

Охрана на обществения ред, мерки за сигурност по пътищата и предотвратяване на престъпления са приоритетните задачи на ОД на МВР-Кърджали по време на предстоящите празници. 70 полицейски служители ще се включат в изпълнението на тези задачи. Ще бъде осигурена охрана на всички публични прояви, свързани с националния празник на България. Засилено ще бъде вниманието на полицаите към места, на които има струпване на хора – гари, автогари, тържествени събития. Служителите на реда  отправят призив към гражданите да бъдат бдителни за парите и вещите си, както и да не оставят без надзор багажа си.
Специализирани операции за създаване на сигурност по пътищата ще се проведат в дните на очаквано интензивно движение – 2 март, 3 март и 5 март. Акцент в проверките на пътните полицаи ще бъдат:спазването на скоростните режими в населени и извън населени места, употреба на алкохол и упойващи вещества от водачи, използването на обезопасителни колани, техническата изправност на МПС, паркирането.
Напомняме отново на гражданите в случай на инциденти, произшествия и престъпления да подават незабавно сигнали на единния европейски номер 112.
Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини