Компромис след порой от предложения за цената на билетите за закрития басейн, децата с увреждания без такса

    Компромис за цената на билетите за вход в закрития плувен басейн „Арпезос“ бе постигнат на сесията на местния парламент днес. Първоначалното предложение на Общинска администрация бе, стойността на входа за възрастни да бъде 6 лева, а за деца,ученици и пенсионери 4 лв.

    Председателят на Постоянната комисия по законност и обществен ред Огнян Иванов прочете нейното становище,според което билетът за деца, ученици и пенсионери да бъде 3 лева, а абонаментните карти за тях 22,50 за месец. Иванов също така предложи децата с увреждания да бъдат освободени от входна такса. Председателят на Постоянната комисия за младежки дейности и спорт Ахмед Хабиб го допълни, че за групи деца които се обучават таксата да бъде сведена до 2 лв. на час за участник.

    Камелия Василева от ГЕРБ предложи за деца входната такса да бъде 2,50 лв., а за групови посещения да падне на 1,50 лв. Божидар Стоянов посочи, че е добре е деца,ученици и пенсионери да не плащат повече от 2 лева на час. За възрастните той-предложи вход от 4 лв.

    Зам.-председателят на Общинският съвет Кадир Мустафов подчерта, че с предложените от общината и постоянните комисии цени на абонаментните карти за 15 посещения на месец входът за деца е реално 1,50 лв., а за възрастни 3 лв. Съветникът Мехмед Мехмед го подкрепи , като се позова на билетите от съседни общини и области.Обществото не трябва да остава в невидение.В постоянните комисии имаше консунсус,каза още Мехмед Мехмед.

    Виждам,че има желание към социална ангажираност. Ние искаме да има устойчивост в използването на направената инвестиция, затова тя трябва да се управлява рационално, посочи кметът инж.Хасан Азис. Той подчерта, че при формирането на цените администрацията се е ръководила от пакетната цена т.е. на абонаментните карти,която да създава траен интерес у деца и родители.

    С гласовете на ДПС и част от социалистите компромисното решение на общинска администрация и постоянни комисии бе прието. Съветниците от ГЕРБ и РБ се въздържаха при гласуването.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини