Samsung започна производство на 256GB eUFS памет

Samsung стартира за първи път в индустрията масово производство на 256-гигабайтови (GB) вградени универсални памети (embedded Universal Flash Storage – eUFS) с функции, базирани на автомобилните спецификации на стандарта JEDEC UFS 3.0.

Първите 128GB eUFS памети за автомобилната индустрия излязоха през септември 2017 г., а сега производителите имат достъп до нови 256GB eUFS, които подготвят пазара за ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), информационни системи от ново поколение и луксозни табла за управление на превозни средства.

Тъй като температурният диапазон е от решаващо значение за приложенията на автомобилната памет, Samsung 256GB eUFS работи от -40°C до 105°C във всички режими, вкл. при икономия на енергия. Границите на конвенционалните вградени мултимедийни карти (eMMC) 5.1 обикновено обхващат -25°C до 85°C за превозни средства в движение и -40°C до 85°C, когато са в режим на празен ход или енергоспестяване.

"С новия температурен праг за автомобилна памет, производителите на автомобили вече могат да проектират памет, която е подходяща за екстремни условия и има надеждни резултати”, заяви Киун Хуан Хан, вицепрезидент по маркетинг на NAND паметите в Samsung. Започвайки с високия клас автомобили, Samsung бързо ще разшири портфолиото си и ще обхване целия автомобилен пазар.

256GB eUFS паметта не само е издръжлива на завишените температурни спецификации, но може и да известява процесора, ако температурата на устройството надхвърли 105°C или друга предварително зададена температура. По този начин процесорът регулира скоростта и намалява температурата до приемливи нива.

При 256GB eUFS процесът на четене може да достигне 850 мегабайта в секунда (MB/s), което е в горния край на текущия JEDEC UFS 2.1 стандарт. Паметта поддържа 45 000 входно-изходни дискови операции с произволно четене в секунда. Функцията за опресняване на данни ускорява обработката и повишава  надеждността на системата чрез преместване на по-стари данни в други, по-малко използвани клетки.

Известията за температурата, разработени от Samsung, и характеристиките за обновяване на данните са включени в спецификацията UFS версия 3.0, която бе обявена преди месец от JEDEC – световната организация за стандарти за полупроводници.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини