Силен вятър отложи старт с наше участие на Олимпиадата

Oрганизаторите на Пьонгчанг 2018 бяха принудени да отложат старта на спускането в алпийските ски на олимпийските игри заради силен вятър. В това състезание трябваше да участват българските алпийци Алберт Попов и Камен Златков.

Според предварителната програма спускането трябваше да започне в 4:00 часа тази сутрин българско време, но заради атмосферните условия беше отложено. Ветровете на места в зимния център в Чонсон достигаха до 100 км/ч. Състезанието е преместено за четвъртък, когато по програма беше стартът в Супер Джи, който пък е отложен за петък.

Прогнозата за утре също сочи силни ветрове, заради което беше отменена тренировката за спускане в алпийската комбинация. Самият старт в комбинацията остава по програма за вторник.

Организационният комитет в Пьонгчанг е предупредил спортисти и фенове за възможно падане на температурите на въздуха до минус 25 градуса. "Днес ще има много силен вятър, а времето ще остане такова до 14-и февруари. Тогава температурите може и да паднат до минус 25 градуса. Препоръчваме на всички да се обличат топло", заяви представителят на Организационния комитет Сон Пък Ю.

Подобна беше климатичната обстановка по време на церемонията по откриването и организаторите започнаха раздаване на шапки, пончо, одеала, грейки и горещи пакети за ръце и за крака на зрителите.

В Пьонгчанг се увеличават броят на заболелите от норовирус - 158 човека, коментира пред журналисти Пък Ю. "Но нито един спортист към момента не се е оплакал", добави още шефът.

По-рано през вчерашния ден бяха регистрирани 11 нови случая на заразяване. Повече от 1200 души, отговарящи за охраната на състезанията, бяха отстранени и заменени с други такива служители, за да бъде ограничено разпространението.

Организаторите продължават да търсят източника за заразата, като бяха проверени качествата на водата и беше направена инспекция на олимпийските обекти, ресторанти и хотели. Симптомите на норовируса включват гадене, повръщане, диария, стомашни и мускулни болки, главоболие и температура.

Източник: dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини