Община Кирково си партнира с гръцки организации за достъп до здравни услуги

Община Кирково участва в първа среща по общ проект с община Комотини и други гръцки организации. В Комотини кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман и зам.-кметът Валентина Димитрова взеха участие в откриващата среща по проект „Подобряване на достъпа до здравни услуги чрез система за наблюдение на личното здраве“.

Община Кирково си партнира с гръцките организации „Център за грижи и толерантност“, община Комотини, Съюз на общините в Република Гърция, Тракийски университет „Демокрит“, Медицинска асоциация „Родопи“ и българската асоциация „Еврорадар“.

Проектът цели да се улесни достъпа до здравни услуги на населението в изолирани и трудно достъпни райони. Посредством закупуване на устройства за дистанционно наблюдение на пациенти, проектът ще създаде условия за подобряване на качеството и ефективността на предоставяните здравни услуги, включително на представители на уязвими групи като възрастни хора, хора в неравностойно положение, хронично болни. 

Проектът ще се изпълнява в рамките на 24 месеца и е с бюджет за община Кирково в размер на 86 416 евро.

„Подобряване на достъпа до здравни услуги чрез система за наблюдение на личното здраве“ е финансиран по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ Гърция – България 2014-20, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на Гърция и България.

Това съобщиха от Община Кирково.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини