Благотворителен волейболен турнир днес в Кърджали, приходите са предназначени за лечението на Петя Костова

Благотворителен турнир по волейбол, под надслов „В помощ на Петя Костова“, ще се проведе в зала „Арпезос“ днес. Инициативата на на волейболен клуб „Арда”-Кърджали.Набраните средства ще бъдат приведени по сметка на кърджалийката Петя Костова. Това съобщи президентът на ВК“Арда“ – Кърджали Милко Багдасаров.
Целта е да се направи едно спортно събитие, събраните средства от което да бъдат в помощ за Петя Костова – едно момиче, което от месец-два е една от фигурите, които мобилизират цялото кърджалийско общество. Таксата за всеки отбор е 50 лева. Записването ще стане в зала „Арпезос“ днес. Ще се играят два от три гейма със елиминации. Идеята е всички победители да играят с юношеския отбор, който се класира за световното първенство в Бърно. Така това ще бъде една контрола за тях, поясни Милко Багдасаров.

В момента по сметката на Петя Костова е събрана сумата от 73 хиляди лева. За лечението й са  необходими сто хиляди лева, с които тя може да си закупи лекарствата. Добрата новина е, че медикаментите вече се продават и в България, допълва информацията Петя.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини