Служители от Главна дирекция „Охрана” и надзиратели от следствения арест в Кърджали излязоха на протест

Изображение 1 от 3

    Служители на Главна дирекция „Охрана” и надзиратели от следствения арест в Кърджали излязоха вчера надвечер на протест пред Съдебната палата.Синдикат „Охрана” и Синдикатът на надзирателите изкараха почти всички служители с трибагреници и синдикални знамена да изразят исканията си към Министерството на правосъдието и правителството. Лидерите им Георги Василев и Наско Атанасов бяха категорични, че протести ще има докато не бъдат удовлетворени справедливите искания на синдикалните членове.

     Служителите на Главна дирекция „Охрана” в Кърджали са 23 души с ръководството. Те са натоварени да охраняват съдебните палати, да въвеждат осъдени за изпълнения на наказанията, както и подсъдими при постановяване на мерки за неотклонение. Те недоволстват, че ги наричат съдебни охранители. Смятат се за държавни служители с полицейски правомощия. Затова искат изравняване на статута им с този на полицаите, изравняване на заплатите, както и назначаване на още служители. Проблемът е, че хора не достигат. Има съдилища,където работи само един служител, както и такива, където няма никаква охрана.

      Надзирателите на следствения арест в Кърджали са 18 души с администрацията. Те настояват за 20% увеличение на заплатите, попълване на щатовете за надзиратели и подобряване на условията за труд. Смятат, че трябва да получават навреме служебно облекло, а не както сега графикът да закъснява с година.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини