Посетителски център в Ардино информира туристи за забележителностите в региона

Посетителски център към общинския музей в Ардино предлага за гости-туристи и любителите на исторически обекти и ценности информационно обслужване относно историята на Ардинския край, свързана с „Дяволския мост”, тракийското светилище „Орлови скали”, крепостта „Кривус”, „Калето” и крепостта „Патмос”.

„Освен интересни данни от историята на региона, при нас можете да разгледате и интересната барутчийница, построена в края на 19-ти век. Предлагаме още велосипеди под наем за велотуристи, както и ски за любителите на ски туризма”, казва уредникът на музея Христо Красин. Той сподели още, че в изложбения салон на музея е разположена етнографска експозиция, показваща бита и културата на местното население през последните няколко века.

Общинският музей е отворен за посетители всеки ден от 8 до 17 часа с изключени на почивните дни. За тези, които желаят по различни причини да посетят музея в почивни дни и извън работно време могат винаги да ползват телефона на уредниците – 0879 879 169, 0887 118 099 по всяко време.

Това съобщиха от Община Ардино.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини