Намалява срока по регистрация по Закона за данък добавена стойност

От началото на тази година се намаляват сроковете за подаване на заявление за задължителна регистрация по ЗДДС. При настъпване на такова основание заявление се подава в 7 дневен срок, като до сега този срок беше 14-дневен. Следващата промяна също касае основанието за задължителна регистрация по ЗДДС, а именно когато оборотът от 50 000 лв. е достигнат за период не по-дълъг от два последователни месеца, включително текущия, лицето е длъжно за подаде заявлението в 7-дневен срок от датата на която е достигнат оборотът. От офиса на приходната администрация в Кърджали коментираха, че  целта на тази промяна е да се противодейства на лицата, които извършват сезонна дейност и избягват регистрация по ЗДДС.

От 01.01.2018 г. отпада задължението за подаване на инвентаризационен опис за налични активи за упражняване на право на приспадане на данъчен кредит при регистрация по ЗДДС или при дерегистрация и при повторна регистрация.

От тази година се облекчава и оптимизира процеса на деклариране по ЗДДС. Подаването на справки-декларации и VIES –декларации става само по електронен път. 

Това съобщиха от НАП-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини