Арсенал си осигури финал след победа над Челси

Арсенал е вторият финалист в турнира за Купата на Лигата в Англия след победа с 2:1 над Челси на "Емирейтс". Първият мач завърши при резултат 0:0 и така тимът на Арсен Венгер ще спори на финала срещу Манчестър Сити.

"Сините" започнаха по перфектен начин срещата, след като Еден Азар реализира още в 7-та минута. След това обаче рикошетите бяха верен приятел на "артилеристите". Първо Антонио Рюдигер си вкара автогол, за да изравни в 12-та минута, а след час игра Гранит Джака направи 2:1 за Арсенал. Асистенцията бе на Александър Лаказет, но топката стигна до Джака след нов рикошет.

Гостите започнаха много добре срещата и само след 7 минути игра Еден Азар направи 1:0 за Челси. Белгиецът бе изведен сам срещу вратаря на домакините след перфектен пас на Педро и нямаше как да сбърка.

Арсенал се върна много бързо в двубоя. В 12-та минута удар на Начо Монреал с глава се отби последователно в тялото на Алонсо и Рюдигер, за да влезе в мрежата зад Кабайеро. До края на полувремето "артилеристите" можеха и да направят пълен обрат след нови рикошети.

Удари на Джака от фаул и на Йозил се отклониха в телата на защитници на Челси, но топката минаваше в опасна близост до гредата. Лошата новина за Челси бе и контузията на Вилиан, който бе заменен в 27-та минута от Рос Баркли. Последният направи дебют за Челси, след като бе привлечен от Евертън преди дни.

Челси можеше да вкара нов ранен гол, но в началото на второто полувреме Азар се подхлъзна в неподходящ момент. Малко след това белгиецът отправи удар, който обаче мина встрани от гредата.

Арсенал все пак стигна до пълния обрат в 60-та минута. Пробив на Лаказет по дясното крило завърши с центриране, топката обаче се отклони от крака на Кристенсен и попадна точно на десния крак на Джака. Швейцарецът нямаше как да сбърка от близко разстояние - 2:1 за Арсенал.

Челси опита натиск, но това отвори много пространства в защита и при една от добрите атаки Арсенал можеше да вкара трети гол в 76-та минута. Кабайеро обаче отрази опасен удар на Алекс Айоби.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини