Наплив за разрешителни за таксита, 328 за 20 дни

328 разрешителни за осъществяване на таксиметров превоз на пътници на територията на община Кърджали са издадени от началото на тази година до момента.Това съобщи зам.-кметът на община Кърджали Мюмюн Али. Той допълни, че според Закона за автомобилните превози, разрешението се издава за срока, посочен от превозвача в заявлението, но не по-късно от края на календарната година, за която се иска разрешението. В случая новоиздадените разрешителни са с валидност от 1 януари до 31 декември 2018г.
Базирайки се на броя на издадените разрешителни през минали години Мюмюн Али заяви, че очаква регистрация за осъществяване на таксиметров превоз на пътници на територията на общината за 2018г. да приключи до края на този месец. Данните сочат, че за миналата година издадените разрешителни са били 424, а броя на такситата през последните няколко години варира около 400.
За осъществяване на дейността по превоза на пътници таксиметровите превозвачи заплащат данък, чийто годишен размер от септември 2016 г. в община Кърджали е в размер на 350лева.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини