Николина Ангелкова: Можем да сме водещи в СПА туризма в Европа

Да представим България като уникална туристическа дестинация е реален шанс с Председателството на Съвета на Европа, от който ще се възползваме, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю пред National Geographic, съобщава 24 часа, цитирайки и съобщение от пресцентъра на Министерство на туризма.

Следващата половин година за България, освен огромна отговорност, ще бъде възможност да покаже природа, култура, традиции, история, иновации и уникалните дадености на държавата ни.

"Тук човек може както да се откъсне от суетата на глобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се зареди от непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на най- модерните дигитални възможности", обясни министърът на туризма.

"През следващите 6 месеца се предвиждат множество участия в публични събития от страна на Министерството на туризма. Именно тези прояви биха могли да привлекат голям брой туристи и инвеститори в страната", заяви министър Ангелкова.

Ангелкова обсъди възможност за съвместни проекти с гръцкия си колега

"Част от предвидените дейности, в които ще вземем участие са Международното изложение "Ваканция и спа", международна кръгла маса на тема "Дигиталната трансформация в туризма", както и международен форум в областта на туризма и енергетиката в рамките на българското председателство на Дунавската стратегия", добави тя.

"България има потенциала да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф", каза още министър Ангелкова. Тя добави, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси след Исландия. "Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПА маршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата", добави министър Ангелкова.

Днес.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини