Кърджалиец отстреля глиган-гигант с ловната пушка на баща си, носела му късмет

Изображение 1 от 3

    Кърджалиецът Исмет Мурад отстреля през неделния излет глиган-гигант с ловната пушка на покойния си баща. Той се врекъл, че ще ловува с нея, спазвайки обещанието си пред татко си, който бил страстен ловец. Оръжието е на повече от четиридесет години,  но е безотказно,категоричен е Исмет Мурад. Той дори смята,че пушката му носи късмет.

    Късметът споходи Исмет Мурад през последната неделя. Ловната дружинка „Кърджали 1” се събрала сутринта в кафене на Пазара. Председателят Христо Петров направил развод. Пусията на Исмет Мурад била разпределена край пътя за Царевец. Два часа по- късно ловни кучета вдигат глигана. Той се насочил между селата Калинка и Царевец. Исмет Мурад го видял от 300 метра. Изчакал го да се приближи на 40 метра и стрелял. Успял да го повали.Глиганът се опитал да се движи с предните копита. Последвал втори изстрел. Третият го оставил на място.

      Дружинката си поделила месото от дивото прасе. Почерпили се в ресторант за здравето на Исмет Мурад. Председателят на Ловно-рибарското дружество Васил Дончев, от който били закупени мунициите, поискал бренекетата, попаднали в глигана за спомен.

    Това е шестото диво прасе, което отстрелвам с пушката на баща ми. Бивните готвя за ловен трофей. Ще ми останат скъп спомен, сподели за Кърджали бг вести Исмет Мурад.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини