Британка се обиди и отслабна 114 килограма

Ейми Мърфи тежала 190 килограма на своите 23 години, постоянно преяждала и търпяла обиди всеки път, когато се появявала на обществено място. Сега тя  е на 27 и тежи 76 килограма, пише Daily Mail.

Младата жена искала да има деца преди да навърши 30 години, но се опасявала, че няма да може заради размера си. По думите ѝ свръхтеглото не се отразявало на здравето ѝ, само на размера. Но било въпрос на време.

Много обичала големите порции чипс и пица, харесвала и китайска кухня, но не можела да се появи в заведение, без да ѝ се подиграват за наднорменото техло. Изяждала на закуска 5 до 8 яйца на омлет, за обяд вземала най-голямата порция в менюто, за вечеря – голяма купа снакс.

Притеснявала се, че всичките и познати вече имат деца, а тя – не, но намирала различни оправдания пред себе си и пред мъжа си, за да отлага.  

В деня, когато Ейми решила окончателно да се опрерира, я обидили пет души за 45 минути, докато пътувала в автобуса. Направили ѝ шунтиране на стомаха, а след това променила изцяло диетата си. След операцията започнала да тренира интензивно – поне пет пъти седмично в залата. Физическата ѝ активност включвала различни видове тренировки - от бокс до катерене.

Изкарала 14 месеца на нискомаслена диета с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати. Проучила всички възможни начини да направи любимите си храни по-здравословни и изкарала на палео диета поне 6 месеца. Започнала да приготвя известните малайзийзки и китайски ястия с алтернативни продукти.

Съпругът и сестра ѝ допринесли много за драстичното отслабване. Мъжът на Ейми не допускал в полезрението ѝ да попаднат сладки неща и се хранел здравословно заедно с нея. Тренирали заедно по онлайн ръководството LDN Muscle.  Сестра ѝ ходела с нея в залата и отново била с Ейми, когато през 2017 тя започнала да бяга 5 и 10 км.

Така Ейми отслабнала със 114 гилограма и продължава да слабее.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини