Томов пак жертва на политически заговор!

"Казаха ми откажи се, няма да те закачаме, но аз не се отказвам" - така обобщи твърденията си бившият изпълнителен директор на "Кремиковци" и бивш президент на ЦСКА Александър Томов, че обвиненията срещу него са плод на политически натиск от най-високо ниво.

Предупредиха ме да не завеждам дело в Лозана, заведох. Водя битка за една различна система, защото това е система, в която всеки може да бъде обвинен и набеден и това може да стане с едно обаждане по телефона, каза още Томов преди началото на процеса срещу него.

Оттеглянето на Митал доведе вместо до намирането на позитивно решение до битка кой ще превземе комбината и отбора, добави Томов.

Той заяви, че е внесъл в парламентарната комисия по корупция доклад и според него може да се говори за всички данни за предумишлен фалит на Кремиковци. Александър Томов за пореден път заяви, че "Кремиковци" и ЦСКА не са били източвани докато той е бил в управата: "Правил съм всичко възможно да спра течовете и за това имам конкретни доказателства".

По думите му някой много масирано е натискал прокуратура и следствие, за да се стигне дотук. Томов твърди че не е единствената жертва на политически заговор, но е може би най-интересната, защото няма защита. "Едно е да си в управляващата коалиция, друго да си извън управлението - ставаш лесна плячка", обобщи бившият изпълнителен директор на "Кремиковци" и бивш президент на ЦСКА Александър Томов.

Припомняме, че в Софийски градски съд днес започва дело срещу него. Той ще отговаря за длъжностно присвояване на над 36 млн. лв. заедно с бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, ръководителят на фирма "Финметал" Божко Бонев и членът на управителния съвет на "Кремиковци" АД Иван Иванов.

Според прокуратурата четиримата подсъдими са се разпореждали неправомерно с пари и вещи на футболния клуб "ЦСКА" и металургичния комбинат "Кремиковци". Срещу Томов е внесено обвинение и за документно престъпление.

Преди дни по искане на т.нар. комисия Кушлев бяха блокирани имоти на Томов за над 800 хил. лв. Аргументът на комисията е, че те не са придобити със законни доходи. Имотите ще бъдат конфискувани, ако се докаже, че Томов е присвоил пари от "Кремиковци".






Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини