Пълен правен хаос по пътищата на областта, карат без книжки и регистрация на МПС

Бързо производство за използване на неистински официален документ е започнато в РУ-Кърджали вчера. При извършена проверка на водач на автомобил на ул.“Климент Охридски“ в областния център 47-годишен представил шофьорска книжка, издадена през месец февруари миналата година от МВР-Кърджали. Полицаите направили справка и се установило, че документът е фалшив. Мъжът е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа и работата продължава разследващ полицай.

17-годишен е управлявал нерегистриран мотопед в Кърджали, установили при проверка служители на полицейското управление. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“.

Неправоспособен водач е управлявал автомобил в района на село Бенковски на 7 януари. Полицаи спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“. 32-годишният водач не представил шофьорска книжка, а след извършена справка се установило, че той не притежава такава и вече е бил наказван по административен ред за неправомерно управление на МПС.

43-годишен се движил с нерегистриран автомобил „Опел“ в землището на село Дюлица вчера около 14,30 часа. По случая е образувано бързо производство и работата продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини