Сватбите в сватбените салони хит за Кърджали, изнесените брачни церемонии в тях – също

    252 сватбени церемонии са сключени от служители на общинско предприятие „Обредни дейности“ в Кърджали. Все повече стават т. нар. изнесени тържества, когато граждански брак се сключва в сватбените салони, а не в Обредния дом. Има ресторанти, където датите в почивните дни са запазени до края на 2018 г. Сред най-предпочитаните са комплексите „Главатарски хан“, „Маказа“, „Конака“, „Арпезос“, „Ида“, „Перперикон“, „Кърджали“. Това съобщи за Кърджали бг вести директорката на „Обредни дейности“ Моника Атанасова. Тя посочи, че все повече кърджалийци предпочитат кратките ритуали, в най-близко обкръжение.

    За 2016 г. броят на сватбените тържества в общинското предприятие е бил 271. Наблюдава се лек спад през 2017 г.

    Според Моника Атанасова общият брой на сключените бракове през 2017 г. в община Кърджали надхвърля  900,  но голямата част се сключват от селските кметове и са безплатни за младоженците.

    Броят на траурните ритуали, осъществени от „Обредни дейности“, надвишава чувствително този на сватбите. За 2017 г. погребенията в гробищния парк на Кърджали са 496. За 2016 г. те са били 462. Цифрите са за траурните церемонии в християнското и мюсюлманското гробища на града. В момента се изгражда нова пътна връзка между тях. Общо за общината погребенията през последната година надхвърлят 1000.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини